Testőr Tanfolyam indul a Magyar Testőr Szövetség és az Aegis General Kft. közös szervezésében!

- Időpont:
- Időtartam:

0. (felmérő) nap:

• Orvosi alkalmassági bemutatása
  • Fizikai felmérés
  • Motivációs elbeszélgetés
  • Pszichológiai felmérés

1. 5. napig: Tréning hét

• Testnevelési foglalkozások
  • Fegyverismeret
  • Gépjárműves gyakorlatok
  • Személykísérés
  • Egészségügyi ismeretek
  • Bevezetés a bombakutatásba
  • Kommunikáció – hírközlés
  • Etikett és protokollismeretek
  • Pszichológiai ismeretek
  • Művelet-előkészítési, és személyvédelmi ismeretek

6. nap: Tréninghét zárása, tudásszint felmérése, eredményhirdetés.

A napi foglalkozások időtartama átlagosan 8 óra. A program díja magában foglal napi egy étkezést, valamint fedezi a a foglalkozások felmerülő költségeit is.

Ruházat: SAJÁT, KÉNYELMES LÁBBELI (edzőcipő, túracipő, bevetési bakancs),

Szükség esetén külön megegyezés alapján szállást biztosítunk, a felmerülő költségek a jelentkezőt terhelik.

Bővebb tájékoztatás személyesen irodánkban, telefonon, vagy e-mail címünkön. A program változtatás jogát fenntartjuk.

A képzés rendszere egymásra épülő modulokból áll. Az alapfokú testőr tanfolyam hamarosan indul a Magyar Testőr Szövetség szervezésében, jelentkezési lehetőség folyamatosan. Az alapfokú testőr tanfolyam után a kurzust sikeresen elvégzett hallgatóink a haladó testőr tanfolyamon mélyíthetik el és bővíthetik ismereteiket.

Célunk professzionális képzés biztosítása a biztonsági szféra minden ágazatában magyar, amerikai, illetve izraeli oktatási tematika alapján. Tanfolyamok, továbbképzések, tréningek szervezése egész évben folyamatosan. Le kell számolnunk azzal az illúzióval, hogy 2-3 hetes intenzív tréning alkalmassá tesz valakit a személyvédelmi munka végzésére. Ennyi idő maximum arra elegendő, hogy a képzésen résztvevő képet kapjon a testőri munka összetett voltáról, illetve megismerje saját gyengeségeit, hibáit, hogy azokat folyamatos gyakorlással megtanulja leküzdeni. Sok testőriskola csak szembesíti a hallgatóit a feladatra való alkalmatlanságukkal, és kisebbségi komplexust nevel ki bennük ez által, viszont használható tudást nem nyújt. Mások elhitetik a képzésen részt vevőkkel, hogy ők testőrök lesznek, ha ki tudnak szállni az autóból és napszemüvegben, kopasz fejjel, zord ábrázattal merednek a járó-kelőkre. Nyilván mindenki látja majd rajtuk, hogy testőri munkát végeznek, de ettől még nem lesznek testőrök, mivel tevékenységük nem nyújt valós védelmet a megbízójuknak, a környezetét viszont erőteljesen irritálja.
A valódi testőr az, aki nem csak a támadásoktól, hanem a balesetektől, illetve kellemetlenségektől is megvédi megbízóját méghozzá olyan módon, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza neki és a környezetének. Ehhez nyilvánvalóan nem csak szakmai jártasságok kellenek, hanem szerencsés jellemvonások is, mivel a testőr a megbízója magánszférájának is része, tanúja lesz. A jellembeli, illetve viselkedésbeli hiányosságokat viszont sokkal nehezebb javítani, mint szakmai ismereteket szerezni, de ha valaki jó testőr akar lenni, és meg akarja tartani a megbízását hosszabb távon, akkor nagyon oda kell figyelnie a saját viselkedésére. És még nem is említettük azt a tényt, hogy a megbízók sem angyalok, az ő viselkedési szokásaikat is nehéz néha elviselni. A megbízó és közvetlen környezetével kialakuló konfliktushelyzetek kezelésére a testőriskolák nem készítik fel a hallgatóikat, és ez sokszor az oly nehezen megszerzett megbízás idő előtti elvesztéséhez vezet. A testőrnek be kell illeszkednie megbízója életébe, megismerni és elfogadni annak személyiségét, gondolkodását, de ugyanakkor nem „behódolni” neki, hanem elmagyarázni és elfogadtatni a hatékony védelemhez elengedhetetlenül szükséges viselkedési normákat, rendszabályokat. Ha nem tud beilleszkedni, kiszorul a megbízó életéből, így hiába sajátította el megfelelően a szükséges szakmai fogásokat, távollétében nem lesz, aki megvédje megbízóját, vagyis a védelem kudarcra van ítélve.

Mi arra helyezzük a hangsúlyt, hogy minden olyan problémára felkészítsük a hallgatóinkat, amellyel a testőri munka megszerzése, végzése és megtartása során szembesülhetnek, illetve felhívjuk a figyelmet az olyan viselkedési, gondolkodásbeli, illetve szakmai, fizikai hiányosságra, amely akadályozza a jelöltet a fejlődésben, testőrré válásban, és segítünk ezen hiányosságok leküzdésében. Szakmai képzésünk magába foglalja a közelharc, szituációs lövészet, gépjárművezetés, tűzszerészeti alapismeretek, egészségügyi alapismeretek, protokoll ismeretek oktatását is.

ALAPFOKÚ TESTŐR TANFOLYAM:

Alapfokú testőr tanfolyam indul a Magyar Testőr Szövetség. szervezésében. Jelentkezési lehetőség folyamatosan.

A képzés ideje, helyszíne

A testőr tanfolyam anyaga :

• Személyvédelmi alapismeretek, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Bombakutatási alapismeretek, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Lövészeti alapismeretek, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Közelharc és taktikai ismeretek, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Defenzív gépjármű vezetési technikák

Részvételi feltételek :

• 18 életév betöltése.
  • Oktatóink ajánlása személyes elbeszélgetés alapján.
  • Biztonsági rendszabályok, oktatói utasítások betartása.

HALADÓ TESTŐR TANFOLYAM:

A haladó testőr tanfolyamot az alapfokú testőr tanfolyamot sikeresen elvégzett hallgatónknak ajánljuk. Az oktatást 6 alkalommal, heti 1 nap 09-17.00 órági tervezzük megtartani, a napokat a csoport kollektív megegyezése alapján állítjuk be.

A haladó testőr tanfolyam anyaga :

• Személyvédelmi ismeretek haladó szinten, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Bombakutatási ismeretek, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Szituációs lövészet, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Közelharc és taktikai ismeretek, elméleti és gyakorlati képzés.
  • Defenzív gépjármű vezetési technikák haladó szinten.

Részvételi feltételek:

• 18 életév betöltése.
  • Az alapfokú testőr tanfolyam elvégzése
  • Oktatóink ajánlása személyes elbeszélgetés alapján.
  • Biztonsági rendszabályok, oktatói utasítások betartása.

A képzés ideje, helyszíne Az elméleti előadások a 1154 Bercsényi Miklós u. 51. szám alatt lesznek megtartva. Az oktatást 6 alkalommal, heti 1 nap 09-17.00 órági tervezzük megtartani, a napokat a csoport kollektív megegyezése alapján állítjuk be.